Erfgoeddag: volksfeest kerkepad Lille-Vorselaar : tijdens de Erfgoeddag op 27 april wordt een oude voetweg tussen de Sint-Pieterskerken van Lille en Vorselaar in ere hersteld. Kom de voetweg mee herontdekken en geniet van de feestelijke inhuldiging met muziek, volksdans, lekkere streekgerechten, volksspelen, vendeliers, … Een echt volksfeest!

Meer info leest u op onze website of op de Facebookpagina van het gratis evenement.

> Info: cultuur@vorselaar.be014 50 71 25

‘Vorselaars’ te gast in Vorselaar

Dit weekend is de familie ‘Vorselaars’ met een 140-tal leden te gast in Vorselaar. Deze Nederlandse familie heeft haar roots in onze gemeente. Wilt u hen graag ontmoeten? Dat kan tijdens de Erfgoeddag op 27 april.

Oefenen met de digitale stemcomputer

Op 25 mei trekken we met z’n allen naar het stembureau om onze Vlaamse, Federale en Europese vertegenwoordigers te verkiezen. In Vorselaar stemmen we met een digitale stemcomputer. Er staat een stemcomputer in de bib en in het gemeentehuis waar u vanaf vandaag tot een week voor de verkiezingen gratis en vrijblijvend kan komen oefenen.

Gratis standplaats op de jaarmarkt

Op zaterdag 14 juni vieren we weer jaarmarkt. Net als de vorige jaren stellen we op de avondmarkt gratis standplaatsen ter beschikking aan de Vorselaarse handelaars. Heeft u interesse om uw waren op een gezellige manier op de jaarmarkt aan de man te brengen? Laat dan snel iets weten.

Ook handelaars die aan het parcours gelegen zijn en een kraam voor de deur willen plaatsen, nemen best contact op. Dan houden we de nodige ruimte voor u vrij.

Repetitielokaal

Wist u dat het gemeentebestuur van Vorselaar over een repetitielokaal beschikt? Het repetitielokaal is gelegen aan het jeugdcentrum en kan gebruikt worden voor actieve muziekbeoefening en andere culturele expressievormen die geluidsoverlast kunnen veroorzaken. Voor Vorselaarse groepjes bedraagt de huur 2,5 euro per uur.